Giriş

Tutuklu aileleri AKP İl Binasına yürüdü

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

Ankara’da yaşanan Hopa olaylarının ardından tutuklananların aileleri, Ankara'da olayların başladığı yer olan AKP İl Binası'na yürüdü




Ankara’da yaşanan Hopa olaylarının ardından tutuklananların aileleri olayların başladığı yer olan AKP İl Binası'na yürüdü. Ellerinde çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileleri AKP İl Binası'nın önünde 31 Mayıs’ın bir benzeri şekilde yüzlerce çevik kuvvet polisi ve panzerlerle karşılaştı. Panzerlerin önünde basına açıklaması yapan aileler olayların başladığı yerde çocuklarını geri istediler.



'Çocuklarımızın arkasındayız'
Tutuklu bulunan Ankara Üniversitesi öğrencisi Uğur Uzunpınar’ın annesi Hatice Uzunpınar, çocuklarının arkasında olduklarını göstermek için bu alanda olduklarını belirtti.

Can Türkyılmaz’ın babası Hasan Türkyılmaz da çocuklarının Metin öğretmen için buraya geldiklerini ve tek amaçlarının seslerini duyurmak olduğunu ifade etti. Oğlunun 6 aydır içerde olduğunu hatırlatan Türkyılmaz, tutuklanan oğlunun derdinden kanser olduğunu ve kendisine kanser tedavisi uygulandığını söyledi.



Türkyılmaz’ın ardından tutuklu bulunan Hacettepe Üniversitesi öğrenci Can Kaya’nın babası Kenan Kaya da bir konuşma yaptı. AKP’nin masum bir basın açıklamasını dahi yasadışı ilan ettiğini söyleyen Kaya basın açıklaması konusunda AKP’nin en basit demokratik bir hak olduğunun bilincinde olmadığını söyledi. Çocuklarının terör örgütü üyeliği iddiasıyla yargılandığını hatırlatan Kaya “Evet onlar terör örgütü üyesi. Silahlarıda kitapları, kalemleri, defterleridir” dedi. Çocuklarının saçlarının kesilmesinin iddianamede suç delili olarak gösterildiğini söyleyen Kaya “Ben de tıraş olacağım. Bende teröristim. Gelin benide alın” dedi.



“9 Aralık saat 09.00 adeta bir kod oldu”
Ailelere destek olmak için onlarla beraber AKP İl Binası önüne gelen Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol da burada bir konuşma yaptı. "9 Aralık saat 09.00"un adeta bir kod olduğunu belirten Birol bu davada AKP’nin adalet anlayışının ne olduğunu bir kere daha göreceklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından aileler 9 Aralık’ta saat 09.00’da “AKP’nin adaletini yargılamak” için herkesi Ankara Adliyesi’nin önünde olmaya davet etti.








Copyright 2011 http://haklaryargilanamaz.blogspot.com/ All rights reserved Designed by HAKLAR YARGILANAMAZ