Giriş

9 ARALIK DAVASINA CAGRI

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt
9 Aralık’ta Ankara’daki Hopa davası başlıyor
31 Mayıs’ta Hopa’da emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun polis saldırısı ile yaşamını yitirmesini nedeniyle Ankara’da AKP’yi protesto etmek isteyen binlerce insan arasından 28 kişi 17 yıldan 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Yaşam hakkını, derelerini ve doğayı savunanlar; Metin Lokumcu için sokağa çıkanlar, halktan yana aydınlar-gazeteciler, parasız eğitim-sağlık isteyenler, haklarını savunanlar, demokratik haklarını kullananlar, hakları için örgütlenenler
YARGILANAMAZ!
9 Aralık’ta bizler de “AKP’nin adaletini” yargılayalım
Özgür ve eşit yurttaşlar olarak yaşadığımız demokratik bir ülke istiyorsak
Bu dava hepimizin;  9 Aralık’ta Ankara’da Adliye önünde buluşalım

AKP’NİN ADALETİNİ YARGILAMAYA, 9 ARALIK’TA ANKARA’YA
31 Mayıs’ta AKP’nin seçim mitingi yaptığı Hopa’da; demokratik haklarını kullanarak iktidar politikalarını protesto etmek isteyen; suyuna, yaşamına, doğasına sahip çıkan Hopa halkına karşı başlatılan polis saldırısında emekli öğretmen Metin Lokumcu yaşamını kaybetti. Onlarca insan yaralandı, Hopa halkına yönelik gözaltı, işkence ve tutuklama terörü uygulamaya sokuldu. Bu saldırı emrini AKP iktidarı, bizzat Başbakan Erdoğan vermişti. Ama Metin Lokumcu’nun yaşamını kaybetmesinin hesabını kimse vermedi! Hopa’da yaşamı savundukları için tutuklanan 16 insandan 7’si hala Arhavi cezaevindeler, özgürlüklerinden mahrumlar.
O gün ülkenin dört bir yanında Hopa halkına yönelen ve Metin Hoca'nın yaşam hakkını elinden alan saldırıyı protesto etmek için insanlar sokağa çıktı. Ankara’da; KESK Şubeler Platformu’nun çağrısı ile bir araya gelen ve AKP iktidarını protesto etmek isteyen binlerce kişinin demokratik haklarını kullanmalarına izin verilmedi. Protesto eylemine yönelik polis saldırısı sonucu gözaltına alınanlar saatlerce işkence gördü, cinsel tacize uğradı hesabını kimse vermedi! Ankara’da Hopa saldırısı protestosuna katılan toplam 23 insan  tutuklandı.
AKP politikalarına karşı çıktıkları, yaşam hakkını savundukları için tutuklandılar
. Aylarca süren tutukluluğun ardından açıklanan iddianamede demokratik haklarını kullanan 28 kişi  “terör örgütüne üyelik”ten yargılanacağı; 79 yıllık bir halk örgütü olan Halkevleri’nin “ülke gündemiyle ilgili etkinliklerde bulunmak” gibi bir gerekçeyle “terör örgütü uzantısı” olarak nitelendirilip hedefe konduğu görüldü. Bu dava AKP’nin inşaa ettiği rejimin simge davalarından biridir! AKP iktidarının; hakkını arayana, hakları için mücadele edene, iktidar politikalarına muhalefet edene tahammülü yoktur. AKP “ileri demokrasisi” demokratik toplumsal muhalefeti, halk muhalefetini tamamen yok etme hedefi üzerine kuruludur. AKP; kendisinden olmayan herkese saldırarak neo-liberal gerici politikalarına karşı duranları; halk düşmanı politikalarını onaylamaya ve kendine biat etmeye zorlamaktadır.
AKP demokratik hakların kullanımını engelliyor
HES’lere hayır diyen Hopa, Tortum, Solaklı halkına, topraklarında termik santral istemeyen Gerze halkına; güvencesizliğe taşeron çalıştırmaya karşı mücadele eden işçilere, parasız eğitim demokratik bir üniversite isteyen öğrencilere, “doğruyu yazmakta-söylemekte” ısrar eden gazetecilere, akademisyenlere ve aydınlara,  ve bu topraklarda eşit, özgür biçimde yaşamak isteyen Kürt halkına yönelik giderek tırmanan saldırılar bu nedenledir.
Asıl yargılanması gerekenler yargıçlığa soyunuyor
AKP’nin Halkevleri’ni, ilerici emek ve meslek örgütlerini, siyasi partileri hedefine koyması halkı tamamen örgütsüzleştirerek, saldırılarının karşısında duramaz hale getirmek istemesindendir. AKP artık politikalarına karşı gerçekleşen her eylemi “terörist faaliyet” ilan edivermekte;  halk örgütlerini kolayca “terörle” ilişkilendirebilmektedir. Bu oyunu birlikte bozacağız!
Evet yaşamı, doğayı, haklarını savunanlar, iktidar politikalarına karşı mücadele edenler “YARGILANAMAZ”.
Şimdi AKP’nin yaratmaya çalıştığı karanlığı yırtma zamanıdır. Demokratik haklarımızı kullanmamızın, haklarımızı savunmamızın önündeki engelleri ortadan kaldırmak için, AKP’nin adaletini yargılamak için  9 Aralık’ta Ankara‘da Hopa davasına katılalım! 



Halkevleri Genel Merkezi Konur Sokak No:8/9 Kızılay, Ankara
Telefon: 312-4192717 Faks: 312-4193207 Eposta: bilgi@halkevleri.org.tr
Bağışlarınız için; İş Bankası (Ankara) Meşrutiyet Şubesi 785989 nolu hesap





Copyright 2011 http://haklaryargilanamaz.blogspot.com/ All rights reserved Designed by HAKLAR YARGILANAMAZ