Giriş

Kocaeli’nde suçlama Şerzan’ı, Kızıldere’yi ve Lokumcu’yu anmak

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt


Kocaeli’nde 22 Kasım sabahı başlayan polis operasyonuyla gözaltına alınanların sayısı 24 oldu. Gözaltına alınanların savcılık sorgusu bugün öğlen saatlerinde başladı. Dava dosyası üzerinde gizlilik kararı bulunduğu için gözaltına alınanların hangi iddialarla suçlandığı bilinmiyor. Gözaltındakilere 30 Mart Kızıldere, 6 Mayıs Denizler anması ile Emek ve Demokrasi Platformu’nun düzenlediği bir dizi eyleme ilişkin sorular yöneltildiği belirtiliyor
Kocaeli’nde 22 Kasım sabahı başlayan polis operasyonuyla kentteki kitle örgütleri ve demokratik muhalefet kurumlarından çok sayıda isim gözaltına alınmıştı. Aralarında Halkevleri, EMEP, SDP, ESP, DGH, Öğrenci Kolektifleri üyeleri ile Odak, Kızıl Bayrak ve Partizan dergilerinin okurlarının da bulunduğu 24 kişi Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutuluyordu.

Savcı ifadeyi emniyette alıyor
Davayı takip eden Kocaeli kitle örgütü temsilcilerinin verdiği bilgiye göre gözaltına alınanların savcılık tarafından ifade işlemlerine başlandı. Soruşturmayı yürüten savcının alışılmışın dışında bir uygulamayla gözaltına alınanların ifadesini emniyette aldığı belirtildi. Akşam saat 17.00 itibariyle 24 kişiden 10’ununn ifade işlemleri tamamlandı, diğer 14 kişinin ifade işlemleri ise sürüyor.

Suçlamaların gerekçesi anmalar mı?

Dava dosyası üzerinde “gizlilik kararı” olduğu için avukatlar ve gözaltına alınanların yakınları 24 kişinin neyle suçlandığını henüz öğrenebilmiş değil. Savcılık ifadesi sırasında gözaltına alınanlara kent muhalefeti tarafından düzenlenen eylemlere ilişkin sorular sorulması suçlamanın bu eylemlerle ilişkili olduğu ihtimalini akıllara getiriyor.

Gözaltı sürecini takip eden muhalefet kurumlarının temsilcileri gözaltına alınanlara şu eylemlere katılıp katılmadıkları yönünde sorular yöneltildiğini aktardı:
- 2010, 2011 30 Mart’ında düzenlenen Kızıldere anmaları.
- 6 Mayıs 2011 günü düzenlenen Deniz, Hüseyin, Yusuf anması.
- Kentte bulunan muhalefet örgütleri tarafından oluşturulan Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla düzenlenen KCK operasyonlarını protesto ve Şerzan Kurt’un öldürülmesini protesto eylemleri.
- KESK’e bağlı sendikaların Kocaeli şubelerinin çağrısıyla düzenlenen Metin Lokumcu’nun öldürülmesini protesto eylemleri.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz

Sendika.Org





Copyright 2011 http://haklaryargilanamaz.blogspot.com/ All rights reserved Designed by HAKLAR YARGILANAMAZ