Giriş

GYK üyemiz Metin Kaya ve 16 kişi bu sabah gözaltına alındı.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

Bu sabah erken saatlerde yapılan bir operasyonla Halkevleri GYK üyesi Metin Kaya ve Saraybahçe Halkevi Başkanı Mihrican Atalay'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. 2010-2011 yıllarında yapılan çeşitli basın açıklaması ve mitinglerde "terör örgütü propagandası yapmak, suçu ve suçluyu övmek" suçlamalarıyla gözaltına alınan Kaya ve beraberindekiler şu an Kocaeli Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutuluyor. Şu ana kadar aldığımız bilgilere göre İzmit, Derince, Körfez ve Başiskele ilçelerinde sabahın erken saatlerinde 14 eve baskın düzenlendi ve 17 kişi gözaltına alındı.

Aralarında Halkevleri, Öğrenci Kolektifi, EMEP, ESP, ve SDP üyelerinin bulunduğu 17 kişiden şu ana kadar ismini öğrendiklerimiz şunlar; Metin Kaya, Yaşar Seğmen, Turgay Çalışkan, Can Turan, Mihrican Atalay, Armağan Çağan Yazıcı, Necati Henden. Halkevi üyesi Koray Atakul'a ulaşılamıyor. Gözaltına alınıp alınmadığı konusunda net bir bilgi yok. Yapılan operasyonla ilgili gizlilik kararı alındığı için gözaltına alınanlarla 24 saat süreyle kimse görüştürülmüyor.
Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu: AKP'nin ileri demokrasisi sürüyor
Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu adına KESK Dönem Sözcüsü Yener Çalışkan gözaltılarla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Tayyip Erdoğan'ın seçim sonrası balkon konuşması sonrası yaptığı "yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır" beyanatı sonrası muhalefete yönelik baskı politikalarını sürdürdüğü ifade edildi. AKP'nin sahte ileri demokrasisinden Kocaeli'nin de nasibini aldığı ve 16 kişinin sabah operasyonuyla gözaltına alınıldığının belirtilen açıklamada "AKP’nin yeni dönemde izleyeceği yağma ve savaş politikalarına karşı hak mücadelelerini yükseltmeye, faşizan politikalarının püskürtülmesi için tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğimizi bildiriyoruz. Yöneticilerimize, üyelerimize ve toplumsal muhalefetin diğer öznelerine dönük gözaltı terörüne derhal son verilmelidir" denildi.
Çalışkan'ın ardından Kocaeli Halkevi Yönetim Kurulu Üyesi ve BES Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman, "Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Gözaltı furyası seçim döneminde başladı. Bizler hukuksuz tutuklamaların ve gözaltıların sona ermesini istiyoruz” dedi.
ESP Kocaeli İl Başkanı İsmet Yurtsever, AKP'nin partilerini boşaltarak halkı yıldırmaya çalıştığını söyleyerek "Biz daha önce de zindanları parçalayarak çıktık, yine çıkacağız" dedi. BDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Alçınkaya, Asrın Hukuk Bürosu'ndaki aramanın sürdüğünü, sabah saatlerinde de otobüs terminalinden avukatları Nezahat Bayraktar'ın KCK üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını belirtti. EMEP Kocaeli İl Başkanı Güner Kizir de mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini ifade etti.





Copyright 2011 http://haklaryargilanamaz.blogspot.com/ All rights reserved Designed by HAKLAR YARGILANAMAZ