Giriş

Keçiören Halkevi'nde 9 Aralık söyleşisi yapıldı

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

Keçiören Halkevi’nde 9 Aralık Hopa davası ve toplumsal muhalefete yönelik baskılar konulu söyleşi gerçekleştirildi.

4 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen söyleşiye davanın avukatlarından Sevinç Hocaoğulları ve tutuklu aileleri adına Uğur Uzunpınar’ın annesi Hatice Uzunpınar katıldı. Halkevi üyelerinin ve bölgede bulunan kurumların temsilcilerinin katıldığı söyleşide Hocaoğulları; davanın hukuki olmaktan çok uzak olduğunu, dolayısıyla siyasi bir dava olduğunu, tamamı demokratik hak olan eylemlerin terör eylemi kapsamında değerlendirilerek AKP’nin kendine muhalif olan herkesi terörist ilan ederek itibarsızlaştırmaya çalıştığını söyledi. Bu dönem AKP’nin toplumsal muhalefete yönelik baskılar ile bir korku toplumu yaratmaya çalıştığını, herkesi başta 9 Aralık’ta görülecek hopa davasına sahip çıkması bundan sonra da AKP’nin baskı politikalarına karşı mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Uzunpınar; Aileler olarak çocuklarımız evlerimiz basılarak gözaltına alındı. Tamamı hak mücadelesi olan eylemlerimizden dolayı çocuklarımız tutuklandılar ki biz çocuklarımızdan hakları için mücadele ettikleri için gurur duyuyoruz. Benim 4 çocuğum vardı bunlara şimdi 21 çocuk daha eklendi, biz artık 22 tutuklu çocuğumuz ve aileler olarak daha büyük bir aileyiz dedi. Biz aileler olarak şimdiye kadar 9 Aralık davasına katılmaları ve sahip çıkmaları için demokratik kitle örgütlerini, sendikaları, siyasi partileri ve meslek odalarını ziyaret ettik, aydınlar, sanatçılar ve gazeteciler ile görüştük, Meclis'te milletvekilleri ile görüşmeler yaptık, önümüzde ki günlerde de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Son olarakta herkesi çocuklarımızın 9 Aralık Cuma günü Ankara 11. Ağır Ceza mahkemesinde saat 9’da yapılacak olan duruşmasına katılamaya çağırıyorum, çünkü bu davada sadece bizim çocuklarımız değil hepimizin geleceği yargılanıyor dedi.

Söyleşi sorulan soruların ardından, 9 Aralık’ta saat 9’da AKP’nin adaletini yargılamak için Ankara Adliyesi önünde buluşma çağrısı yapılarak son buldu.






Copyright 2011 http://haklaryargilanamaz.blogspot.com/ All rights reserved Designed by HAKLAR YARGILANAMAZ