Giriş

Adliye'den Sakarya'ya özgürlük yürüyüşü

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt
Ankara Adliyesi’nde görülen Hopa davasında tüm sanıklar hakkında verilen tahliye kararının ardından adliyenin bahçesi bayram yerine döndü. Saatler boyunca AKP’nin adaletini yargılayan binler, ardından Sakarya Meydanı’na yürüdü

Dilşat Aktaş, Adliye'den Sakarya Meydanı'na yürüyen kitleye taksiden eşlik etti

Dün (9 Aralık) Ankara Adliyesi’nde görülen ve 12 saat süren Hopa duruşmasında tahliye kararının ardından saatlerce Adliye bahçesinde bekleyen binlerce kişi kararı kutladı. Gün boyu bir miting alanına dönen Ankara Adliyesi, yakılan ateşler, çekilen halaylar ve atılan sloganlarla bayram yerine döndü.

Kararın ardından Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut kısa bir konuşma yaptı. Tahliye kararının bir son değil, bir başlangıç olduğunu vurgulayan Karabulut, ”Şimdi sıra benzer tüm tutuklularda. AKP’nin hukuksuzluklarını dile getirmek için daha toplu mücadele edeceğiz. Şimdi bir yürüyüş başlatıyoruz. Bu yürüyüş, AKP'nin zulmü nedeniyle hapishanede olan tutsaklar içindir" dedi ve ardından kitlenin yürüyüşü başladı.



Mithatpaşa Caddesi’ni trafiğe kapatarak Sakarya Meydanı’na yürüyen binlerce kişi, ”Her yer Hopa, her yer direniş”, “Tek yol sokak, tek yol devrim”, “Halkın hakları yargılanamaz”, “İsyan, devrim, özgürlük” sloganları attı. Sakarya Meydanı’nda ise bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

’Faşizmin karanlığını çöplüğe gönderelim’
Basın açıklamasında ilk sözü Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol aldı. Türkiye’yi karanlığa boğmak isteyenlerin devrimcilere yönelik terör suçlamasının yırtılıp atıldığını söyleyen Birol, Hopa tutuklularına özgürlük sağlayanın devrimci dayanışma olduğunu vurguladı. Ülkenin geleceği için mücadele edenlerin sayısının arttığını ifade eden Birol, poşu takan öğrencilerin, seçilmiş milletvekillerinin halen tutuklu bulunduğunu hatırlatarak AKP’ye seslendi: ”Çekin ellerinizi bu ülkenin üzerinden. Biz bu ülkenin geleceğinde aydınlığı görenler omuz omuza verdik. Kol kola girelim ve faşizmin karanlığını tarihin çöplüğüne gönderelim.”



’Herkese devrimciliğin ne olduğunu gösterdik’
Birol’un ardından konuşma yapan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da ”Bugün mahkemede arkadaşlarımızla gurur duyduk. Herkese devrimciliğin ne olduğunu anlattılar. Buradan o devrimcilere alkışlarımızı gönderiyoruz” dedi. Bunun bir başlangıç olduğunu belirterek sözlerine devam eden Taş, hapiste binlerce kardeşleri olduğunu, onların özgürlüğü için de mücadele edeceklerini söyledi. Taş, Terörle Mücadele Kanunu’nun ve Özel Yetkili Mahkemeler’in kaldırılması gerektiğini dile getirerek sözlerini sonlandırdı.



’Yaptık, yine yapacağız’
Son olarak söz alan TKP Genel Başkanı Erkan Baş, mahkeme salonunu sermayeye ve AKP’ye karşı bir kürsüye çeviren arkadaşlarına ‘hoş geldiniz’ dedi. Salondaki tutuklulardan bir tanesinin bile ‘ben yapmadım’ demediğini ifade eden Baş, ”Arkadaşlarımız ‘yaptık, yine yapacağız’ dediler. Devrimciliğin tarihi budur. Yüreklerimizi ve inançlarımızı büyütüler” sözlerini sarf etti. AKP’nin devrimcileri asla tutsak alamayacağını belirten Baş, yarın yoldaşlarıyla birlikte yeni bir mücadeleye başlayacaklarının altını çizdi.



Konuşmaların ardından basın açıklaması son buldu ve katılımcıların bir kısmı Sincan Hapishanesi’ne doğru yola çıktı.





Copyright 2011 http://haklaryargilanamaz.blogspot.com/ All rights reserved Designed by HAKLAR YARGILANAMAZ