Giriş

İLKNUR BİROL’UN DAVAYA ÇAĞRI MEKTUBU

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt
Sayın …………………………,

9 Aralık Ankara adliyesinde AKP iktidarının “ADALET”ini yargılamaya gidiyoruz.

Bilginiz olduğu üzere 31 Mayıs tarihinde HOPA’da gerçekleştirilen demokratik bir gösteriye Başbakan emriyle ve acımasızca saldıran polis güçleri emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne yol açmış ve onlarca insan bu saldırıda yaralanmış, gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır.

Hopa’da gelişen vahim tablo ülkenin dört bir yanında “yaşamı ve doğayı” savunanlar tarafından öfkeyle karşılanmış ve AKP iktidarının bu faşizan tutumu protesto edilmiştir. Hopa’daki tutumun benzerini  Ankara ve İstanbul’da da gösteren polis, Ankara’da yüzlerce insana acımasızca saldırırken Halkevleri MYK üyesi Dilşat Aktaş’ın kalçasını kırmış, onlarca insanı yaralamış ve gözaltı, tutuklama furyasıyla baskılarını devam ettirmişlerdir. Hopa’dan ve Ankara’dan toplam 38 kişinin aylarca cezaevinde tutulmasıyla devam eden bu sürecin asıl nedeni  AKP iktidarının yaşamı ve doğayı korumaya kararlı halkı sindirmek, etkisizleştirmek isteğidir. Polis ve yargı marifetiyle her muhalif hareketi “terör” yaftasıyla etkisizleştirme çizgisi, AKP’nin  yaygın davranışı haline gelmiştir.
AKP, gazeteci tutuklamalarıyla medya hakimiyetlerini sorunsuz kılmaya, KCK tutuklamalarını aydınlara, gazetecilere ilerleterek Kürt sorununda barış talep edenleri sindirmeye, öğrenci gençliğin en küçük talebini “terör” sayarak yok etmeye, Halkevleri gibi örgütlere saldırarak halkı örgütsüzleştirmeye, derelerine sahip çıkanlara saldırmaya, yoksulluğunu dile getirenleri  aşağılamaya, deprem mağdurlarını enkaz başında biber gazına boğmaya vardıracak kadar pervasızlığını ilerletmiş bulunmaktadır.
Türkiye halklarına yoksulluk ve sefalet vaat eden, muhalefet edenleri “terörist” yapan, yanında olmayanları “bertaraf” olmakla tehdit eden AKP’nin açtığı bu topyekun saldırı ve savaş çizgisine “direniyoruz ve direnmeye devam edeceğiz” demek için 9 Aralık Ankara duruşmasını AKP’yi yargıladığımız bir zemin olarak görmekteyiz. Mahkeme salonlarında “sözde hukuk ve adalet”in maskesini düşürmeye, mahkeme salonunun dışında da “gerçek adaleti” anlatmaya bütün dostlarımızı ve yol arkadaşlarımızı bekliyoruz. Orada olalım, çok olalım, bir olalım ve hep birlikte bizleri her an tehdit ederek sindirmeye çalışanlara cevabımızı verelim.
Terörle Mücadele Kanunlarını, özel yetkili mahkemeleri, baskı yasalarının tümünü, polis şiddeti ve korku imparatorluğunu tarihin çöplüğüne gönderecek kuvvet bu ülkenin yoksul emekçi halklarıdır. Halkların örgütlülüğü, mücadele azmi ve haklarına sahip çıkma bilinci geliştiğinde “paçası tutuşanlar” bugünün iktidar sahipleri olacaktır. 9 Aralık birilerinin değil hepimizin ortak davası, ortak mücadele gündemidir.
Ajandanızın 9 Aralık tarihli sayfasına büyük harflerle  “Ankara’da AKP’nin “ADALET”ini yargılamaya gideceğim” cümlesini yazmanızı rica eder ve o alanda yan yana olmaktan onur duyacağımızı bilmenizi isteriz.
                                                                         HALKEVLERİ GENEL BAŞKANI İLKNUR BİROL





Copyright 2011 http://haklaryargilanamaz.blogspot.com/ All rights reserved Designed by HAKLAR YARGILANAMAZ