Giriş

AKP’NİN ADALETİ (!)

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt
AKP’NİN ADALETİNDEN ÖRNEKLER...
AKP’nin ‘adaleti’, gazetecilerden öğrencilere, akademisyenlerden doğasını-deresini savunan köylüye kadar, kendisine muhalif olan herkesi hedef alıyor, insanlar haklarındaki uydurma iddialarla hapishanelere atılıyor. Aylarca haklarındaki iddianameler dahi açıklanmadan özgürlüklerinden mahrum bırakılıyor. Diğer yandan  AKP’nin ‘adaleti’, haklarındaki onca delile rağmen Deniz Fener davasında olduğu gibi AKP’ye yakın isimlerin yargılandığı davalar için işlemiyor.

Son dönemde yaşanan ve AKP’nin adaletini anlatan “örneklerden” bir derleme aşağıda yer alıyor bu örnekleri çoğaltmak mümkün azaltmak ise bizim elimizde! Özgür ve demokratik bir ülke için  AKP’nin “adalet” ini  yargılayalım!
·        Hopa davasında 31 Mayıs’ta iktidar partisini, Metin Lokumcu öğretmenin ölümüne neden olan polis saldırısını protesto eden Hopalılar arasından toplam 16 kişi tutuklandı. Aylarca tutuklu kaldıktan sonra 24 Ekim’de görülen ilk mahkemede 5 kişi, Kasım ayında ara tahliyeyle 4 kişi serbest bırakıldı. Hala Arhavi cezaevinde 7  Hopa’lı duruşmaya bile çıkarılmadan tutuluyor. Özgürlüklerinden mahrum bırakılmış durumdalar. Ankara Hopa davasında 31 Mayıs günü Ankara’da AKP’yi protesto etmek için sokağa çıkan insanlar arasından 23 kişi tutuklu. Tutuklamalardan 6 ay sonra 9 Aralık’ta ilk duruşmaları yapılıyor, terör örgütüne üyelikten yargılanıyorlar.
·        AP’nin 66 ülkedeki yürüttüğü araştırmaya göre, 11 Eylül 2001’den bu yana tüm ülkelerde 119 bin 44 kişi tutuklanmış, 35 bin 117 kişi de “terörist” hükmü giymiş. Sıkı durun; bunların 12 bin 897’si Türkiye’de! Ülkede “terörist olmak” iş bulmaktan daha kolay!
Gazeteci, Ahmet Şık ve Nedim Şener, “Ergenekon terör örgütü” üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandı, Ahmet Şık’ın henüz bitirmediği kitabına el konuldu. Olaya gelen tepkiler üzerine açıklama yapan savcılık “açıklanmayan deliller olduğunu” iddia etti. İki isim hakkındaki iddianame açıklanmasına rağmen,  Ahmet Şık ve Nedim Şener’in gazetecilik/yazarlık faaliyetleri dolayısıyla yapmış oldukları çalışmalar dışında bir ‘delil’ bulunmuyor. Ahmet Şık ve Nedim Şener 8 buçuk aydır tutuklu.
·        Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül evine yapılan baskın üzerine gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Kırmızıgül aleyhine tek delil evindeki puşi oldu. Polislerin üzerindeki giysilerden ‘teşhis ettiği’ Kırmızıgül, PKK üyesi olduğu gerekçesiyle 22 aydır tutuklu.
·        KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Ayşe Berktay Prof.Dr. Büşra Ersanlı ve yazar Ragıp Zarakolu tutuklandı. İki isim, BDP’nin Siyaset Akademisi’nde ders vermeleri ve burada yapılan panellerde aldıkları notlar gerekçe göstererek tutuklandı. KCK davasından dolayı 4 bine yakın tutuklu bulunuyor.
·        Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde yaptığı araştırmada annelerin sütünün yanı sıra bebeklerin kakasında da vücutta doğal olarak bulunmaması gereken ağır metaller tespit eden ve bunu kamuoyuyla paylaşan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu hakkında “halkı korku ve paniğe sevk etmek” suçlamasıyla dava açıldı.
·        Çağdaş Hukukçular Derneği’nin raporuna göre Türkiye genelinde 500 civarında öğrenci tutuklu bulunuyor.
·        Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde yaptığı araştırmada annelerin sütünün yanı sıra bebeklerin kakasında da vücutta doğal olarak bulunmaması gereken ağır metaller tespit eden ve bunu kamuoyuyla paylaşan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu hakkında “halkı korku ve paniğe sevk etmek” suçlamasıyla dava açıldı. Dava sürüyor.
·        Erzurum Tortum Bağbaşı Beldesi'ne yapılması planlanan HES'e karşı eylem yapan 15 kişi hakkında adli takip kararı çıkartıldı. 17 yaşındaki bir kadının ise HES alanlarına girmesi ve aralarında akrabalarının da bulunduğu kişilerle görüşmesi yasaklandı. Tortumlu 14 kişi aynı zamanda ’görevi yaptırmamakta direnme’  suçu işledikleri gerekçesiyle 250'şer lira para cezasına çarptırıldı.
·        Sinop'un Gerze ilçesinde yapılmak istenen termik santrale karşı mücadele eden köylülere dönük 5 Eylül’de gerçekleşen  ve ambulansların biber gazı taşıdığı polis ve jandarma saldırısının ardından köylülerin arasından toplam 6 kişi tutuklandı. Gerze’de 1 kişinin tutukluğu sürüyor. Gerzeliler, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "kamu malına zarar" ve "görevli memura mukavemet”le suçlanıyor.
·        Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde kadro isteyen ve yapılan temizlik ihalelerini protesto eden Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası’na üye işçiler hakkında “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamasıyla dava açıldı. İşçiler hakkında 27 yıl hapis isteniyor.
·        İzmir'de "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Baran Tursun'un babası Mehmet Tursun, savunma sırasında “Baran Tursun davasında sahtekarlıklar yapıldı” sözleri nedeniyle avukata hakarette bulunduğu gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tursun davasında Baran Tursun’u öldüren polis 2 yıl 1 ay hapis cezası alırken delilleri karartmakla suçlanan polis memurlar beraat etti.
·        21 Eylül 2010'da başta Sosyalist Demokrasi Partisi ve Toplumsal Özgürlük Platformu yönetici/sözcü ve üyeleri olmak üzere, çeşitli görüşlerden sosyalistlere yönelik olarak, Devrimci Karargah örgütünün üyesi olma iddiasıyla başlatılan operasyon sonucu tutuklandılar. 11-12 Ağustos’ta görülen davada tutuklu sanıklardan 7’si yaklaşık 11 aylık hapislikten sonra serbest bırakıldı. Baha Okar, Hakan Soytemiz, İbrahim Turgut ve Semih Aydın, bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunuyor.
·        38 yıl önce öldürülen Mahir Çayan ve arkadaşlarını anmak "suç" olarak görüldü. Adana'da Mahir Çayan ve arkadaşlarını anan 21 kişiye "THKP/C örgütünün propagandasını yapmak" iddiasıyla 10'ar ay hapis cezası verildi.
Bu da AKP’nin adaleti
·        Sivas Katliamı’nın aranan sanıklarından dönemin Refah Parti’li Belediye Meclis üyesi Cafer Erçakmak Sivas’ta yaşayan oğlunun evinde öldü. Erçakmak’ın cenazesi belediye aracıyla götürülerek gömüldü ve Erçakmak’ın yıllardır Sivas’ta rahat bir şekilde yaşadığı ortaya çıktı.
·        Deniz Feneri Soruşturması, Almanya’dan ilgili davanın dosyalarının gelmesinden 3 yıl sonra başladı. Aralarında Zahid Akman ve Kanal 7 yöneticilerinin de bulunduğu 8 kişi önce tutuklandı. Daha sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, soruşturmaya bakan savcıları değiştirdi. Değişikliklerin ardından 8 kişi serbest bırakıldı. 
·        Hizbullah Davası sanıkları tutukluluk sürelerini kısaltan yasanın yürürlüğe girmesinin ardından serbest bırakıldı. Sanıklar kısa sürede yurtdışına kaçtı.

·        Yargıtay, 13 yaşında 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç. davasında yerel mahkeme gibi, küçük kızın, rızasıyla birlikte olduğu yorumunu yaptı ve yerel mahkemenin kararını onadı. Cezalarında indirime gidilen isimler arasında AKP İlçe Başkanı Halit Denli’nin oğlu Nizam Denli ve bir dönem AKP ilçe başkan yardımcılığı yapan Sabri Ajak olduğu ortaya çıktı.



AKP’NİN ADALETİNDE NELER Mİ OLUYOR
Türkiye’de herkes potansiyel suçlu! Her hangi bir nedenle suçlanabilirsiniz! Örneğin demokratik bir hakkınızı kullanmak, bir basın açıklamasına katılmak, vadinize giren şirket dozerlerine dur demek gözaltına alınmanıza neden olabilir. Kolayca tutuklanabilirsiniz! Terörle mücadele yasası (Toplumla mücadele yasası) nedeniyle suçlamaları bilmeden, aleyhinize toplanmış delilleri inceleyemeden aylarca, yıllarca cezaevinde kalabilirsiniz. Tüm yaşamınız, özgürlüğünüz “nedenlerini” bilmeden elinizden alınabilir. “Delil olmasa da suç işleme şüphesi var” denilerek tutukluluğunuza yapılan itiraz reddedilebilir. AKP, Özel Yetkili Mahkemeleri (DGM), Terörle Mücadele Kanununu “mıhalefet edeni” susturma, her toplumsal kesimi kendine biat eder duruma getirmek için kullanıyor.





Copyright 2011 http://haklaryargilanamaz.blogspot.com/ All rights reserved Designed by HAKLAR YARGILANAMAZ